Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Jaro je období, kdy se vše zelená. Přeneste zelenou i na váš stůl a připravte si lahodný špenátový věnec

Jaro je období, kdy se vše zelená. Přeneste zelenou i na váš stůl a připravte si lahodný špenátový věnec

27.3.2023 - AndreaP.

Špenát je oblíbená nízkokalorická zelenina, která je bohatá na vitaminy skupiny B a vitamin C. Má také vysoký obsah beta-karotenu. Tato zelená listová zelenina také dodává lidskému organismu řadu minerálů, jako je zejména draslík, vápník, hořčík a železo. A my si dneska zahrajeme na Pepka námořníka, který měl rád špenát, jelikož znal jeho prospěšnost pro zdraví. Ukážeme si recept, který je jednoduchý a jistě potěší.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 500 g těstovin nebo rýžových nudlí
  • 1 balení mraženého listového špenátu (ne nasekaného)
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání
  • hrst nesolených arašídů
  • 50 g Nivy
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř

 

Špenát rozmrazte, arašídy nakrájete na kousky. Těstoviny uvařte zvlášť dle návodu na obalu. V menším hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm nakrájené arašídy do hněda.

Přidejte špenát, případně trošku vody, přikryjte poklicí a nechte dusit asi 15 minut. Poté přilijte smetanu a nechejte chvíli podusit, přidejte na kousky nakrájený sýr Niva, nechejte jej rozpustit v omáčce. Osolte, opepřete a případně okořeňte kořením Adžika, pokud máte.

Doprostřed talíře dejte hromádku těstovin, obložte je špenátovou omáčkou a podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz