Vychutnejte si osvěžující vajíčkový salát s křupavou zeleninou a jemným bílým jogurtem - zdravá a chutná volba pro vaše jarní snídaně či odlehčené obědy. Zároveň je to skvělý tip, jak po Velikonocích upotřebit vykoledovaná vejce.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 10 vajec natvrdo
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 svazek ředkviček
- 1/2 červené cibule
- hrst petrželky
- 400 g bílého jogurtu
- 1 lžíci hořčice
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžete nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku najemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promíchejte s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Výborně se k němu hodí čerstvě rozpečená bageta.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.