Pomazánky jsou nedílnou součástí studené kuchyně, kdy jejich použitelnost je doslova všestranná. Tato jemná pomazánka snadná na přípravu i suroviny se hodí nejen jako podklad pro přípravu obložených chlebíčků, ale je ji možné použít také samostatně s čerstvým pečivem.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 8 vajec
- 400 g salámu dietního
- 1 menší cibuli
- 5 kyselých okurek
- 4 lžíce oleje
- 4 lžičky hořčice
- sůl
- pepř
Pro zjemnění chuti
- 5 dkg másla
Vejce vložíme do hrnce s vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 8 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout ve studené vodě.
Mezitím si najemno nakrájíme salám (můžeme rovněž nastrouhat na struhadle).
Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Stejně tak nakrájíme rovněž kyselé zavařené okurky.
Vychladlé vejce oloupeme, opláchneme pod vodou od případných zbytků skořápek. Nakrájíme na drobné kostičky.
Vejce, salám, cibuli a okurky smícháme v míse dohromady. Přidáme olej a hořčici a vše dohromady promícháme. Dle chuti a potřeby osolíme a opepříme. Pokud chceme mít pomazánku jemnější, přidáme nakonec ještě plátek másla, ale není to nutné.
V ledničce necháme odležet, aby se prolnuly chutě. Poté mažeme na čerstvé pečivo. Můžeme dozdobit zeleninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.