Občas je dobré dát si oddech a připravit si bezmasý den. Těstoviny jsou pak velmi častou volbou k obědu či teplé večeři. Pokud hledáte inspiraci na takto lehké a zdravé jídlo, tak pro vás máme tip na těstoviny, při jejichž vaření jsme použili jako základ špenát zjemněný kysanou smetanou. Dobrou chuť!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1/2 hrnku mléka
- 1 kysaná smetana
- 1 balení listového špenátu
- 1 balení těstovin dle vlastního výběru
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 špetku mletého pepře
- 2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
- 2 lžíce oleje
- 1 špetku soli
- 150 g strouhaného sýru
Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka. Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíškou z mléka, smetany a kukuřičného škrobu.
Do takto hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem.
Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.