Naše tělo nyní potřebuje doplnit vitamíny a také trošku povzbudit unavený organismus, i kdyby jen příjemnými vnějšími podněty. A přesně proto je zde tento recept, který upoutá svou překrásnou barvou, která se na vás z talíře prostě směje, nabíjí energií, což je teď v době předjaří velmi potřeba. S krajíčkem chleba či opečeným toustem získáte skvělou večeři.
(foto: redakce)
Potřebujeme :
- 1 svazek jarních cibulek (zelenou část)
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky limetky
- 2 lžíce mletých mandlí
- strouhaný uzený sýr
- pepř
Zelenou část cibulek řádně opláchneme pod vodou. Dáme je do mixéru, přidáme olej a šťávu z limetky a řádně rozmixujeme (možno použít i ponorný mixér). Poté přidáme mleté mandle a opět promixujeme.
Pesto přeložíme do misky, přidáme strouhaný sýr a pepř a zamícháme. Minimálně na jednu hodinu pesto dáme do ledničky, aby se chutě hezky propojily. Podáváme namazané na krajících chleba, obložené zeleninou či vajíčkem uvařeným natvrdo.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.