Dnes zde pro vás přináším recept, který u nás doma připravuji už velmi dlouhou dobu a dá se říct, že i v různých obměnách. V dobách minulých jsem zeleninu vařila ve vodě, teď už ale zásadně používám vaření v páře, je to prostě bezkonkurenční a navíc si zelenina uchová svou krásnou barvu. Jedná se o celkem rychlý oběd či večeři, a že je chuťově opravdu dobrý, tak to tvrdím nejen já, ale i mnozí známí, kteří recept sami vyzkoušeli. Prostě pokud máte rádi zapékané pokrmy, určitě vyzkoušejte. Je to i skvělý způsob, jak dětem nenásilně "podstrojit" rybu a zeleninu.
(fotografie: redakce)
Potřebujeme
- rybí filé
- sůl (pepř)
- citrón
- hladká mouka
- zelenina (mražená, např. Mochovská)
- strouhaný sýr
- vejce
- smetana
Rybí filé osušíme, osolíme (případně i opepříme), pokapeme citrónem a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Poté vyndáme a přendáme na máslem vymazaný pekáč či zapékací mísu.
Mraženou zeleninu (pochopitelně může být i zelenina čerstvá, která je zdravější) uvaříme na páře. Poté touto zeleninou zasypeme připravené filé v pekáči. Můžeme přidat i koření na ryby, ale není to nutné.
Dále máme dvě možnosti, a sice buď celou tuto připravenou směs zasypeme jen strouhaným sýrem a dáme zapéct. A ta druhá je, že rozšleháme vejce, přilijeme smetanu, promícháme, přidáme strouhaný sýr a tímto směs zalijeme. Rovněž dáme do trouby zapéct.
Podáváme s vařenými brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.