Nejen v době sezóny cuket se nám na stole může zjevit krásná zelená cuketa. Jelikož je dostupná celoročně, můžete si jí připravit i nyní. Tato cuketová pomazánka na topinky je snadná a rychle hotová, tudíž si recept určitě uschovejte i na sezónu, kdy se bude zcela jistě hodit o to více. Nebudete litovat. Pokud máte mladou cuketu, neloupejte ji, jen omyjte a nahrubo nastrouhejte. U starší cukety je lépe ji oloupat a vydlabat semena a pak teprve nastrouhat.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 1/2 cukety nakrájené na kostičky
- 3 lžíce sádla
- 6 cibulí dušených na sádle
- 1 palice česneku nakrájeného na plátky
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžíce pálivé papriky
- 1 rajský protlak
- sójová omáčka
- sůl
Nejprve na sádle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájené cukety, přidáme koření a rajský protlak. Zamícháme. Směs takho zhruba 30 minut podusíme, poté ji naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 stupních Celsia.
Pomazánka je obzvlášť výborná na topinky nebo opečený toustový chléb a lze ji připravit i z obyčejné dýně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.