Králičí maso v porovnání s masem vepřovým, drůbežím i hovězím tak trošku zaostává, jelikož se na našem jídelníčku zas až tak často nevyskytuje. Je to ale velká chyba, jelikož bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu, proto celkově je tento druh masa řazen mezi dietní. A s ohledem na výše uvedené je pak zřejmé, že mnozí nemají zkušenost, co si s králíkem doma v kuchyni počít. A tak si dnes představíme velmi jednoduchý recept, připravíme si z něj roládu. Nebude sice extra dietní, chutnat ale bude zcela určitě!
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- hřbet a zadní nohy ze 2 králíků
- 500 g bůčku
- 1 cibule
- 1 housku
- strouhanku
- 2 vejce
- 150 g šunky
- sterilované okurky
- vařená mrkev
- žampiony
- sůl
- pepř
Hřbety, zadní nohy z králíků, bůček, 1 cibuli a housku umeleme, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme půl hodiny odležet.
Ze 2 ušlehaných vajec upečeme asi 4 omelety. Na nudličky nakrájíme 150 g šunky, sterilované okurky, mrkev a žampiony.
Na vál položíme větší igelit, posypeme jej strouhankou a rozprostřeme na něj masovou směs. Potom směs poklademe omeletami a dalšími součástmi náplně a nakonec stočíme jako štrůdl. Pekáč pokryjeme vymaštěným alobalem, do kterého roládu pěkně zabalíme.
Pečeme v troubě asi 90 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.