Ryby jsou zdravé, z toho důvodu by je měl do jídelníčku zařadit každý z nás minimálně jednou týdně. Takovou klasikou je pak tradičně rybí filé. Jak si ho lze připravit? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, který je hotový během chvilky.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 750 g rybího filé
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- 50 g oleje
- 50 g rostlinného tuku
- 250 g rajčat
- 5 vajec
- 100 g strouhaného ementálu
- 1 dl bílého vína
- muškátový květ
- zelená petrželka
Částečně rozmrazené filé naporcujeme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme doměkka.
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme rostlinným tukem, vložíme filé, poklademe plátky oloupaných rajčat (rajčata spařte horkou vodou a oloupejte), zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehaných vajec s vínem, strouhaným sýrem, solí a muškátovým květem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne. Podáváme s brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.