Je pátek, děti navíc mají pololetní prázdniny, takže v mnoha rodinách právě panuje prodloužený víkend. A ten jde ruku v ruce s tím, že je třeba se více ohánět v kuchyni. Už víte, co dobrého sobě a rodině uvaříte? Základem každého obědu je polévka, což tvrdily už naše (pra)babičky. A receptů na polévky není nikdy dost. Leckdy je hustota a vydatnost polévky dokonce taková, že zcela nahradí i hlavní jídlo. Dnes si jednu takovou připravíme.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 250 g předního hovězího masa
- 1 střední cibule
- 100 g bílých fazolí
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
Fazole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 3 lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájené maso, sůl, pepř. Maso ze všech stran ve šťávě srazíme a šťávu při mírném podlévání několikrát vydusíme, až se tuk od ní odděluje. Potom zalejeme potřebným množstvím vody (asi 1 1/4l) a přidáme oprané fazole.
Polévka se nezahušťuje, můžeme si ji připravit i den předem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.