Přemýšlíte, co připravit o víkendu k obědu? Co takhle něco z vepřového masa? Vepřové maso je křehčí než maso hovězí, na druhou stranu je ale zase hůře stravitelné. Velmi oblíbená bývá prorostlá krkovička, ze které si dnes uděláme závitky plněné zelím a dochucené osmaženou cibulkou. Bude to příjemná tečka za uplynulým pracovním týdnem.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 1,5 kg vepřové krkovice
- vepřové sádlo
- 200 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 500 g kysaného zelí
- 500 g bílé cibule
- 2 l kuřecího vývaru
- hladká mouka
Z krkovice nakrájíme plátky o váze cca 75 g, naklepeme osolíme a opepříme je. Poklademe anglickou slaninou, přidáme zelí a zabalíme. Vkládáme na sádlem vymaštěný pekáč a dáme péct.
V kastrolku osmažíme na sádle cibulku dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Poté scedíme na zapečené závitky a pečeme spolu do změknutí. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
Podáváme s orestovanými kuličkami brambor na sádle, s cibulkou, rozmarýnem, pečenou šalotkou a vychlazeným pivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.