Vepřová kotleta je velmi oblíbená nejen u nás, ale také v mnoha světových kuchyních a může se připravit podle velkého množství různých receptů. Velmi často mezi ně patří různé marinády. I my si dnes jednu z nich vyzkoušíme, kdy na jedné straně budete cítit pikantnost česneku a pepře a na straně druhé sladkost vyzrálé hrušky.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 750 g vepřových kotlet
- 2 lžíce oleje
- sůl
Marináda:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíce tlučených hořčičných semínek
- 2 lžíce cukru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 cibule
- 1 velká loupaná hruška
Nejdříve připravíme kotlety: nasekáme je na porce, lehce naklepeme a osolíme.
Marinádu připravíme smícháním všech surovin v hluboké misce. Hrušku nakrájíme na kostky a přidáme nakonec.
Připravené kotlety vložíme do marinády a necháme odležet při pokojové teplotě asi 6 hodin.
Před přípravou pokrmu předehřejeme gril nebo troubu. Kotlety vyjmeme z marinády, osušíme je a potřeme olejem. Grilujeme nebo pečeme v troubě po obou stranách do zlatohněda.
Zbylou marinádu prohřejeme a podáváme zvlášť v misce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.