Dneska mám pro vás recept typický pro babičkovskou kuchyni, neb v době našich babiček byly brambory a zelí jedny ze základních relativně dostupných surovin. A tak dnes vynecháme maso jako takové, pro vůni použijeme anglickou slaninu a pustíme se do lehkého, a přesto velmi sytého jídla, které je ideální pro toto sychravé zimní počasí.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 1 kg brambor
- 1 kysané zelí
- 3-4 velké cibule
- 300 g anglické slaniny
- sůl
- kmín
- smetana
Řádně omyté brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé poté nakrájíme na hrubší kolečka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Vezmeme zapékací mísu a vrstvíme brambory, cibuli, slaninu a zelí, až mísu zaplníme, kdy poslední vrstvu tvoří brambory. Osolíme a přidáme kmín. Poté celé zalijeme smetanou a dáme do vyhřáté trouby zapéct na zhruba 45 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.