Den mnoha pracujících žen končí jako obvykle kolem sedmé večer v kuchyni, kde pak marně pátráme, co dobrého si k jídlu dáme. A protože jako obvykle nemáme náladu na dlouhé vyvařování a vychystávání, výsledkem je další rychlo variace dle naší fantazie a momentální nálady. Někdy si ani nestihneme zapsat, co za koření a všemožné ingredience jsme vlastně použily. A znáte to, co není na papíře, jako by nebylo. Tahle uzená polévka měla štěstí, suroviny jsem si zapsat stihla :)
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Na porce pro 4 osoby si připravte:
- 2 l vody
- plátek uzeného masa o tloušťce 2 cm
- mraženou nebo čerstvou očištěnou a naporcovanou mrkev a petržel - množství dle uvážení
- 5 středních oloupaných a na kostky nakrájených brambor
- sušenou nebo čerstvou nať petrželky a celeru
- tři kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- sůl
A teď postup (kratší už to být nemohlo):
Dejte vařit osolenou vodu se zeleninou, masem pokrájeným na kostičky a kořením. Až jsou brambory téměř měkké, přidejte nať celeru a nakonec nať petrželky. Dosolte dle potřeby. Dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.