Z pečení vánočky i jiných cukroví nám zbyla spousta bílků. Bílkový chlebíček či bábovka, podle toho, dáváme-li ji do srnčího hřbetu nebo do bábovkové formy, je moc dobrá a lehoučká pochoutka ke kávě či k čaji. Příprava je jednoduchá, při tom vánočním pečení ji uděláte jen tak „bokem“.
(fotografie: Pixabay)
Co budeme v tomto receptu potřebovat?
Přepočet je na 1 bílek, výsledné množství si vždy přepočtěte podle počtu bílků, čím více bílků, tím vyšší chlebíček poté bude.
na 1 bílek 2 dkg polohrubé mouky, 2 dkg pískového cukru, 1 dkg vlahého másla (či rostlinného tuku), trocha prášku do pečiva (podle toho, z kolika bílků chlebíček bude: na osm bílků celý prášek).
Dále dáváme ořechy, rozinky, kandované ovoce či nasekanou čokoládu, co má kdo rád.
A jak si daný recept připravíme? Je to velmi jednoduché a nedá se na tom nic zkazit!
Ušleháme pevný sníh, vmícháme cukr, mouku s práškem do pečiva, přilijeme máslo a přidáme ořechy a další námi vybrané suroviny dle chuti. Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170 °C tak 30–45 minut, podle toho, s jak velkou formou pracujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.