Pečení je v plném proudu, v krabicích se nám hromadí vykrajované kousky lineckého, košíčků a podobných drobností, kdy posléze příjde čas na jejich plnění. Jaký krém ale zvolit? Pokud nechcete těžký máslový, zkuste letos tento jednoduchý, ale chuťově geniální, kdy navíc k němu potřebujete jen dvě suroviny.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 3 ks smetany ke šlehání
- 3 ks čokolády ledové kaštany
Postup je velice jednoduchý.
Smetanu přelijeme do hrnce a postupně zahříváme, kdy dáváme bedlivý pozor, aby smetana nezačala vřít. Když je horká, stáhneme jí z plotny a přidáme na kousky nalámané ledové kaštany. Mícháním je rozpustíme.
Necháme vychladnout při pokojové teplotě. Když je směs zcela zchladlá, přendáme jí do ledničky, kde jí necháme odpočinout přes noc.
Na druhý den krém vyšleháme jako klasickou šlehačku. Hotový krém je vhodný nejen k plnění vánočního cukroví, ale také například k plnění větrníků či jiných sladkých dezertů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.