Víkend je zde, a mnozí řeší, co dobrého a hlavně rychlého připravit k obědu. Internet nabízí spoustu receptů, otázka pak ale je, nakolik korespondují s tím, co máme zrovna v lednici. Navíc, komu by se chtělo strávit půl dne u sporáku? Mě teda rozhodně ne. Znáte to? A tak často hledáme, pátráme, srovnáváme se stavem zásob a v tom objevíme tento recept. Maso Stroganov. Hmmm, tak píšou, že se dělá z hovězího masa, ale prý to jde i z vepřového či kuřecího, prima to zní nadějně. Cibuli, hrášek, hořčici a kečup doma většina z nás najde, okurky máme ve sklepě, tak jde se na to. A tady je recept, protože můžu upřímně říct, že jsem ho otestovala a je to opravdu dobrota.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 3/4 kg hovězího masa
- 1 středně velká cibule
- 1 konzerva hrášku
- 5-6 sterilizovaných okurek
- 5 pol. lžic kečupu
- 2 čaj. lžičky hořčice
- sůl
- olej
Cibuli si nakrájíme nadrobno a dáme jí zpěnit na trošce oleje.
Mezitím si připravíme maso, které omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, takto nakrájené pak vhodíme na cibuli a prudce opečeme. Okurky nakrájíme na drobné kostky a přidáme k masu. Promícháme, podlejeme trochou vody a dusíme, dokud není maso měkké. Po změknutí masa přidáme konzervu hrášku, osolíme a dle chuti přidáme zhruba 2 čajové lžičky hořčice a 5 polévkových lžic kečupu.
Zhruba 20 minut ještě podusíme.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.