V jednoduchosti je krása. Tyhle voňavé sušenky můžete chodit ujídat jen tak samostatně nebo z nich, pomocí krému, udělat vánoční stromeček. Ať se rozhodnete pro jakoukoli variantu, tohle cukroví nádherně voní po vanilce, která dovede navodit tu správnou vánoční atmosféru.
(foto a recept: akademiekvality)
Na sušenky:
- 110 g hladké mouky
- 60 g změklého másla
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- špetka jedlé sody
- 1 žloutek
Na krém:
- 150 g změklého másla
- 80 g moučkového cukru
- 50 g bílé čokolády
- 1 vanilkový lusk
Na zdobení:
- barevné kuličky nebo perličky
- jedlé hvězdičky
Ze všech ingrediencí na sušenky vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na 1 hodinu do lednice.
Vychlazené těsto vyválejte a vykrajujte z něj kolečka o třech velikostech. Sušenky pečte na 180 °C dozlatova.
Než sušenky vychladnou, připravte si krém. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a zrníčky vanilkového lusku. Do krému zašlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu.
Krémem naplňte cukrářský sáček a slepujte sušenky do tvaru stromečku.
Stromečky zdobte po stranách kuličkami a na vrch přidejte jedlou hvězdičku.
Náš tip:
- Prázdný vanilkový lusk vložte do dózy s cukrem a za pár dní tak získáte domácí vanilkový cukr.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.