Těstoviny jsou v dnešní uspěchané době taková ta sázka na jistotu. Jsou oblíbené, dají se připravit na mnoho způsobů a leckdy nám k nim stačí doslova to, co najdeme doma v lednici. Známe je zejména ve spojitosti šunka-špenát-smetana-sýr, kdy tato kombinace je zejména u dětí nejoblíbenější. My je dnes ale zkusíme trošku jinak, spojovacím prvkem bude hříbková omáčka.
(ilustrační fotografie: Pexels)
Potřebujeme:
- 4 kuřecí prsa
- 400 g těstovin
- 3-4 hrsti hříbků
- 2 lžíce oleje
- 1 malá cibule
- 250 ml smetany 33%
- sójová omáčka
- worcester
- sušený česnek
- tymián
- sůl
- pepř
Nejprve si v osolené vodě s kapkou oleje uvaříme penne.
Mezitím si kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Potom nudličky vyjmeme z pánve a na výpeku necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Přidáme hříbky, trochu sušeného česneku, tymiánu, sójové omáčky a worcesteru a zalijeme smetanou. Směs podusíme a nakonec do ní vmícháme uvařené zcezené penne a orestované kuřecí maso.
Promícháme a ihned servírujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.