Mezi jedno z nejoblíbenějších jídel na grilu (a to celoročně, nejen v době letních grilovaček) patří kuřecí křidélka. Důvodem je nejen jejich cenová dostupnost, ale také relativně rychlá příprava. Jak na ně?
(fotografie: Pexels)
Potřebujeme:
- 16 kuřecích křídel
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 3 lžíce kečupu
K přípravě omáčky na potírání dejte do misky rajský protlak, kečup, vinný ocet, med, olej a česnek. Všechny přísady dobře promíchejte, aby se spojily.
Omáčkou potírejte kousky kuřete ze všech stran.
Položte na plech na pečící papír a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte za občasného promíchání hruba pětačtyřicet minut (dle velikosti), až se budou křídla úplně rozpadat. Na posledních 15 minut můžete zapnout funkci gril.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.