Základním prvkem této polévky je pochopitelně cibule. Ta má v sobě plno léčivých silic, které zvláště v této pochmurné podzimní době plné viróz potřebujeme. Příprava této polévky je jednoduchá a zvládne ji úplně každý.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 6 velkých cibulí
- 100 g másla
- 1 lžička pepře
- 1,5 l vývaru
- 2 krajíce chleba bez kůrky
- 150 ml suchého bílého vína
- 50 g tvrdého nastrouhaného sýra
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. 75 g másla rozehřejte v hrnci, přidejte cibuli a osmahněte ji do sklovita. Přidejte pepř, vývar, uveďte do varu a vařte 10 minut.
Mezitím rozehřejte zbytek másla na pánvi, chléb nakrájejte na kostičky a osmahněte jej dozlatova. Osmažený chléb můžete osušit od přebytečného tuku ubrouskem.
Do polévky zamíchejte bílé víno, dochuťte a zahřejte.
Polévku podávejte na talířích posypanou osmaženým chlebem a strouhaným sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.