Špízy jako takové jsou do jisté míry kreativní vaření. Určitě se proto nebojte experimentovat a na špíz napíchněte oblíbenou zeleninu, maso nebo uzeninu. Fantazii se meze nekladou!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 ks kuřecích prsou
- 2 velké cibule
- 2 papriky – například kapie
- 2-3 nožičky klobásy (podle toho jak je velká)
- 200g nakrájené anglické slaniny
- (můžou být i žampiony na plátky)
Na marinádu:
- grilovací koření
- olej
Umytá kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, posypeme grilovacím kořením (nesolíme) a promícháme s olejem. Necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a rozloupáme na plátky (nekrájíme na kolečka, aby se nerozsypávala). Kapii vyčistíme a nakrájíme na čtverečky, klobásu na kolečka. Nakrájenou slaninu rozkrájíme také na menší kousky, podle toho kolik jí mezi jednotlivé vrstvy chceme dávat.
Na dřevěnou nebo kovovou jehlu navlékáme pravidelně kousek marinovaného kuřecího masa, cibuli, slaninu, klobásu a kousky kapie. Můžeme dávat i plátky čerstvých žampionů.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, pokládáme na něj špízy a upečeme při teplotě cca 180 stupňů. Během pečení (pozor, kuřecí maso je celkem rychle hotové, tak ať není vysušené) můžeme špíz pootočit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.