Když se řekne kachna, hned se většině vybaví pečená se zelím a knedlíkem. Jde to ale i jinak. Dnes si ukážeme postup, kdy přílohou bude rýže.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kachna
- 20 g cibule
- 20 g petržele
- 20 g mrkve
- 20 g celeru
- 50 g slaniny
- 5 lžic oleje
- 5 lžic rajského protlaku
- 1 lžíce sušených hub dušených na másle
- 200 g rýže
- 4 lžíce strouhaného čedaru
- sůl
- mletý pepř
Kachnu vykucháme, očistíme a omyjeme.
Cibuli, petržel, mrkev, celer a slaninu nakrájíme a dáme osmahnout do rozehřátého oleje. Na tento základ vložíme osolenou a opepřenou kachnu a opečeme dozlatova, zalijeme protlakem, který jsme zředili vodou, a dusíme pod poklicí do měkka.
Sušené houby namočíme do teplé vody, potom je scedíme a na kousku másla krátce podusíme.
Syrovou rýži opražíme v rendlíku na oleji, a když dostane žlutý nádech, přilijeme dostatečné množství horké vody a pomalu dusíme též do měkka. Do hotové rýže přilijeme procezenou šťávu z kachny, vmícháme strouhaný sýr a podušené houby.
Kachnu rozdělíme na porce a podáváme spolu s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.