Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Flambovaný pepřový steak. Královská hostina během chvíle

Flambovaný pepřový steak. Královská hostina během chvíle

28.10.2022 - AndreaP.

Co je základem dobře připraveného steaku? Ano, je to maso. Pokud k jeho přípravě použijete kvalitní maso, je úspěch tohoto pokrmu téměř zaručen. Pepř navíc šťavnatému steaku dodá ten správný říz.

(fotografie: Pixabay)

Na pepřový steak potřebujeme :

  • 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
  • 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 40 g másla,
  • 2 lžíce nasekané cibule
  • 1 sklenka koňaku

 

Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme. Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme.

Jako příloha se hodí hranolky a jakákoliv zelenina, ideálně lehce orestovaná. Na hotový steak můžeme také položit plátek bylinkového másla pro zjemnění chuti.  

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz