Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Dietně, a přesto velmi chutně. Plněná králičí roláda

Dietně, a přesto velmi chutně. Plněná králičí roláda

25.10.2022 - AndreaP.

Bílé králičí maso obsahuje v porovnání s ostatními domácími zvířaty nejméně cholesterolu, proto celkově je tento druh masa řazen mezi dietní. Je nejen velmi chutné, ale má i vysokou nutriční hodnotu. Nabízí vyvážený poměr důležitých aminokyselin. Z vitamínů převažují vitaminy řady B. Kosterní svalovina je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek. Králík je zdrojem purinů, proto by v jeho spotřebě měli být opatrní lidé s vyšší hladinou kyseliny močové a lidé s diagnostikovanou dnou. A my si z něj dnes připravíme roládu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • hřbet a zadní nohy ze 2 králíků
  • 500 g bůčku
  • 1 cibule
  • 1 housku
  • strouhanku
  • 2 vejce
  • 150 g šunky
  • sterilované okurky
  • vařená mrkev
  • žampiony
  • sůl
  • pepř

 

Hřbety, zadní nohy z králíků, bůček, 1 cibuli a housku umeleme, osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Necháme půl hodiny odležet.

Ze 2 ušlehaných vajec upečeme asi 4 omelety. Na nudličky nakrájíme 150 g šunky, sterilované okurky, mrkev a žampiony.

Na vál položíme větší igelit, posypeme jej strouhankou a rozprostřeme na něj masovou směs. Potom směs poklademe omeletami a dalšími součástmi náplně a nakonec stočíme jako štrůdl. Pekáč pokryjeme vymaštěným alobalem, do kterého roládu pěkně zabalíme. Pečeme v troubě asi 90 minut.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz