Hromada cibule jako základ, ideálně v poměru jedna ku jedné s masem a pořádně orestovat. Čím tmavší cibule, tím lepší, tohle základní pravidlo prý dělá guláš gulášem, takto mě to učil už můj táta, a to byl teda opravdu mistr přes vaření. Na tento základ přidat řádné kousky masa, také orestovat, podlít vodou, přidat koření a dusit. Toto je úplný základ snad každého guláše, a že jich lze připravit nepřeberné množství. Liší se pak v různých detailech, hlavně v doplňujících surovinách, ale vždy si můžeme být jistí, že výsledek nás nezklame. Guláš, to je prostě sázka na jistotu.
Dnes si zkusíme přidávat feferonky a okurky, a pozor, překvapení tohoto receptu je, že cibuli pro tentokráte vynecháme.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 600 g hovězího masa
- 100 g sterilovaných okurek
- 100 g sterilovaných feferonek
- 100 g oleje
- 150 g kečupu
- worcester
- pepř
- sůl
Maso nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, ochutíme kečupem. Přidáme okurky, feferonky (kapii), dochutíme worcesterem a dusíme do změknutí.
Podáváme s chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.