Majonéza, klasická kalorická bomba skládající se zejména z oleje a žloutků, bez které si ale neumíme představit například bramborový salát zdobící štědrovečerní stůl. Můžeme tuto tolik potřebnou majonézu připravit v lehčí verzi, a to bez vajec? Ano, jde to a my si dnes ukážeme, jak na to. Výsledkem bude stejně krémová a stejně lahodná majonéza, která bude ale daleko vstřícnější k našemu zažívání.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 100 ml mléka pokojové teploty
- 200 ml oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička horčice
- 1/3 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky soli
Mixérem zmícháme mléko pokojové teploty (to je velmi důležité) s olejem. Během šlehání se tato směs změní na hustý krém. Následně dochutíme hořčicí, sušeným česnek, osolíme a nakonec přidáme citrónovou šťávu. Vše řádně promácháme, aby se chutě propojily.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.