Jablka jsou velmi oblíbeným ovocem, a to nejen pro jejich celoroční dostupnost, ale také s ohledem na relativně přijatelnou cenu. Asi není nikdo, kdo by někdy nejedl jablečný koláč či jablečný štrúdl. Už jste ale někdy vyzkoušeli jablečné koblihy? Jemná chuť tvarohu a šťavnatost jablek vytvoří skvělou kombinaci chuti.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 vejce
- 60 g másla
- 150 g pískového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 citron
- 500 g hladké mouky
- kostka droždí
- 500 g tvarohu
- 300 g na kostičky nakrájených jablek
- tuk na smažení.
Ušleháme do pěny vejce, máslo a pískový cukr. Přidáme sůl, kůru a šťávu z jednoho citronu, hladkou mouku, kostku droždí a tvarohu. Vymísíme hladké těsto a necháme 30 minut kynout.
Mezitím si oloupeme jablka, která nakrájíme na kostičky. Přidáme do vykynutého těsta, lehce prohněteme.
Tvoříme menší koblihy, které klasicky smažíme do zlatohněda. Horké koblihy obalujeme v moučkovém cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.