Houby teď rostou opravdu všude. A tak nezbývá, než jejich potenciál využít co nejvíce. A to nejen tím, že si je nasušíme či zamrazíme do zásoby na zimu, ale také tím, že z nich uvaříme super rychlé jídlo. Třeba právě tento guláš.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 300 g hub
- 200 g měkkého salámu
- 1 cibule
- 6 zelených paprik
- 5 rajčat
- 5 brambor
- šálek hovězího vývaru
- špetka pepře
- sůl
- 3 lžíce másla
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle. Potom přidáme na kousky nakrájené houby, papriky nakrájené na nudličky, pepř a sůl. Kastrol přikryjeme pokličkou a necháme směs asi 20 minut dusit.
Přidáme na kostky nakrájené brambory, směs dál dusíme a podle potřeby podléváme vývarem. Ještě před změknutím brambor přidáme oloupaná a rozčtvrcená rajčata. Nakonec do směsi zamícháme nadrobno nakrájený salám, který už jen prohřejeme.
Houbový guláš trochu připomíná bramborový, ale je navíc ochucený houbami. Podáváme jej s chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.