Kukuřice je něco, co nesmí při grilování na konci léta chybět. Grilovanou kukuřici můžete připravit jen tak samotnou, ale daleko chutnější je obalená v anglické slanině, potíraná máslovou směsí, a pokud jí nakonec zasypete i parmazánem, bude to doslova chuťová exploze.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 klasy cukrové kukuřice
- 200 g plátků anglické slaniny
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- mletý barevný pepř
- sůl
- petrželka
- majoránka
- pažitka
V hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody a kukuřici uvaříme doměkka.
Bylinky nasekáme nadrobno a z jedné strany jimi posypeme plátky anglické slaniny. Posypanou stranou pak ovineme kukuřičné klasy a převážeme stéblem pažitky. Takto připravené kukuřice potřeme máslem, osolíme a opepříme. Položíme do alobalových misek a grilujeme. Během grilování klasy několikrát obrátíme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.