Když se řekne bramborový salát, mnohým z nás asi jako první vytane na mysli ten ryze vánoční, plný majonézy, po kterém pak mnohým z nás bývá těžko. Bramborový salát má však mnoho variant, a my vám nyní přinášíme jednu z nich, na které si pochutnáme právě teď v létě. A jak se celkově dá salát odlehčit? Místo klasického octa použijte jablečný. Obměnit můžete také zeleninu. Do bramborového salátu se skvěle hodí také jarní cibulka, ředkvičky, pórek nebo paprika. Kyselé okurky můžete vyměnit za naloženou cuketu ve sladkokyselém nálevu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky soli
- 1 zhruba půlkilová salátová okurka
- svazeček kopru
- 1 kg salátových brambor
- 8 ředkviček
- 1 cibule
- 100 ml majonézy
Ocet promícháváme se solí, dokud se sůl nerozpustí. Vmícháme nasekaný kopr.
Okurky nastrouháme na plátky a smícháme je s připravenou marinádou, necháme přes noc uležet. Druhý den přendáme okurkovou směs do cedníku a necháme jednu až tři hodiny okapat.
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme necháme vychladit. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru.
Smícháme s okapanými marinovanými okurkami, na plátky pokrájenými ředkvičkami a majonézou, dochutíme solí a pepřem a necháme aspoň hodinu v lednici uležet.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.