Pokud se vám cukety na zahrádce také množí jak o závod, tak jste nyní už zřejmě v situaci, kdy je s větším či menším úspěchem pašujete do téměř každého jídla, jaké jste jen schopni vymyslet. A také řešíte, jak cuketu uchovat na další měsíce. Máme pro vás tip. Připravte si cuketovou hořčiči. Je výborná při grilování.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 2 kg cukety
- 1 palice česneku
- 2 feferonky
- 1 dl octa
- ½ hořčicové sklenky oleje
- 13 dkg cukru
- 6 dkg soli
- 2 kávové lžičky mletého pepře
- velká sklenka hořčice
Oloupanou cuketu nastrouháme jako na bramborové placky, česnek utřeme se solí a společně s ostatními přísadami uvaříme doměkka. Do hotové směsi vmícháme hořčici a důkladně promícháme.
Plníme do menších skleniček a zavařujeme při 100°C asi 10 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.