A že nevíte, jakou dobrotu si s produkty Spak připravit? Inspirujte se třemi recepty, které pro vás připravil šéfkuchař Honza Řepa.
Spak burger s trhaným hovězím masem a Spak Master remuládou
Ingredience:
- Burgerová bulka 1 ks
- Trhané vepřové maso 150 g
- Rajče 2 plátky
- Polníček lístky malá hrst
- Smažená cibulka
Spak Master remuláda:
- Spak Master ketchup Jalapeño 3 lžíce
- Spak Master majonéza 3 lžíce
- Sterilovaná okurka 1 ks
- Panenský olivový olej 1 lžička
- Mořská sůl + drcený pepř
Postup:
Nejprve si připravíme Spak Master remuládu: smícháme Spak Master ketchup Jalapeño a Spak Master majonézu, přidáme na drobné kostičky pokrájenou sterilovanou okurku a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem.
Rozkrojenou burgerovou bulku opečeme z každé strany do zlatova a každou půlku potřeme Spak Master remuládou. Na spodní část bulky pak navrstvíme polníček, plátky rajčat a teplé trhané maso. Na vrchní část bulky nasypeme smaženou cibulku a překlopíme na spodní bulku s ingrediencemi.
Spak Master ketchup Jalapeño potěší všechny gurmány. Vysoký obsah rajčat (200 g na 100 g výrobku) zaručuje plnou a výbornou chuť. Díky přidaným papričkám jalapeño osloví příznivce pikantní chuti, která se výborně snoubí s klasickým kečupem. Spak Master majonéza je vyrobená z vajec z volného chovu od slepic chovaných na rakouských farmách. Je zcela bez konzervantů a antioxidantů a nenajdete v ní škrob, barviva ani umělá aromata.
Doporučená maloobchodní cena Spak Master ketchupu Jalapeño je 59,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Master majonézy je 44,90 Kč.
Grilovaný hovězí flap steak se Spak barbecue whiskey-medovou salsou
Ingredience:
- Hovězí flap steak 200 g
Spak barbecue whiskey-medová salsa:
- Spak Barbecue Whiskey omáčka 2 lžíce
- Spak Barbecue omáčka s medem 2 lžíce
- Šalotka malá ½ ks
- Panenský olivový olej
- Mořská sůl + drcený pepř
Postup:
Hovězí flap steak osolíme a opepříme a do masa vetřeme trošku olivového oleje. Spak Barbecue Whiskey omáčku a Spak Barbecue omáčku s medem smícháme a přidáme olivový olej a pokrájenou šalotkou. Podle chuti pak dochutíme solí a pepřem. Rozpálíme gril na nejvyšší výkon (cca 250 až 300 °C) a položíme maso na grilovací rošt – grilujeme, dokud se maso samo neodlepí (cca 3 minuty z každé strany). Poté maso přendáme na odpočívací rošt, stáhneme výkon grilu, vyvětráme ho a dopékáme na nízkou teplotu (cca 100 °C). Délka dopékání závisí na tom, jak chceme mít maso propečené.
Spak Barbecue Whiskey omáčka zaujme milovníky neotřelých chutí. Kořeněná nasládlá omáčka podle americké receptury vyniká oblíbeným kouřovým aroma a její výjimečnou chuť dotváří kapka whiskey. Spak Barbecue omáčka s medem poskytuje oblíbenou kombinaci sladké a slané chuti a skvěle se hodí právě ke steakům, jelikož výborně podtrhuje chuť masa.
Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue Whiskey omáčky je 59,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue omáčky s medem je 59,90 Kč.
Vepřový bůček se Spak hořčično-křenovým dressingem a opečeným chlebem
Ingredience:
- Vepřový bůček 200 g
Spak hořčično-křenový dressing:
- Spak Klasická hořčice 2 lžíce
- Spak Smetanový křen 2 lžíce
- Petrželka plocholistá
- Panenský olivový olej 1 lžíce
- Mořská sůl + drcený pepř
Postup:
Vepřový bůček osolíme a opepříme a dáme grilovat metodou nepřímého grilování. Grilujeme cca 1 hodinu a 30 minut. Spak Klasickou hořčici a Spak Smetanový křen v mezičase smícháme s posekanou petrželkou a olivovým olejem a dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Spak Klasická hořčice by neměla chybět u žádného stolu. Své využití najde při dochucení omáček či salátů i při přípravě domácí pomazánky. Má typickou mírně pikantní chuť hořčičného semínka a díky jejímu kvalitnímu složení si ji můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Spak Smetanový křen přidá pokrmu na pikantnosti, díky zjemnění smetanou se však nemusíte obávat nepříjemného štípání na jazyku. Chuť tohoto Spak Smetanového křenu je lahodná a vyvážená.
Doporučená maloobchodní cena Spak Klasické hořčice je 54,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Smetanového křenu je 44,90 Kč.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.