Pomazánkové máslo je český unikát. Na chleba se maže lépe než klasické máslo, navíc je méně tučné, takže i méně kalorické. A my vám dnes ukážeme, jak snadné je si jej připravit doma během pár chvil.
Namazat si jej pak můžete třeba na voňavé domácí housky, kterým jsme se věnovali v předcházejícím článku.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g tučného čistého jogurtu (např. Hollandia)
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- případně nasekané bylinky či rozdrcený česnek dle chuti
Jogurt smícháme se zakysanou smetanou a osolíme dle chuti (zhruba půl lžičky). Můžeme nechat takto v základu, případně si ochutit nasekanou pažitkou či jinými bylinkami, rozetřeným česnekem.
Do větší nádoby vložíme plátýnko (či jakoukoliv čistou nebarvenou látku). Stáhneme gumičkou tak, aby se plátýnko pokud možno nedotýkalo dna nádoby. Poté na toto plátýnko vylijeme připravenou směs a přikryjeme pokličkou. V lednici necháme cca 24 hodin odkapat.
Hotovou směs poté přendáme do uzavíratelné nádoby, uchováváme v lednici.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.