Také si už pomalu lámete hlavu nad tím, co si připravíte k obědu o velikonoční neděli? Určitě to chce něco výjimečného a svátečního, protože svátky jara se musí řádně oslavit. A cože k těmto svátkům v rámci tradic patří nejvíce? Krom beránka, mazance a velikonočních kraslic zde bezesporu patří také jehněčí maso, a to nejen u nás, ale i ve světě. Pokud jste se letos rozhodli, že si právě tuto tradiční dobrotu také dopřejete, ale nevíte si rady, jak tento druh masa vlastně připravit, nezoufejte. Přinášíme vám jednoduchý recept na roládu, která se zcela jistě povede a bude vám chutnat.
(fotografie: Pixabay)
Na Velikonoční pondělí se už tradičně peče jehněčí kýta. Pokud jste se i vy letos rozhodli, že si takovou dobrotu dopřejete, ale nevíte si rady, jak na to, nezoufejte. S našim receptem nešlápnete vedle a ještě si skvěle pochutnáte.
Více na
Více na
Více na
Potřebujete:
- 1 ks jehněčího hřbetu
- 400 g špenátu
- 4 vejce
- 30 g soli
- 1,5 g mletého pepře
- 200 g másla
Jehněčí hřbet opatrně vykostíme a položíme na pracovní desku. Maso osolíme a dáme na ně míchaná vajíčka klihovité konzistence, do kterých jsme přidali spařené a okapané špenátové listy, ochucené solí a pepřem. Plát masa s náplní svineme do rolády, převážeme bílým motouzem a na zbývajícím másle zvolna dozlatova upečeme.
Příloha: Brambory dušené ve smetaně s bylinkami.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.