Jaro oficálně převzalo svou vládu a první sluneční paprsky způsobují, že se vše začíná zelenat a rašit. K dispozici jsou první čerstvé bylinky, ať už přímo na zahrádce třeba ve skleníku a nebo v obchodech. To, že jsou právě nyní tolik potřeba, se asi ani netřeba zmiňovat. Tělo je potřebuje. A my si právě z bylinek dnes uděláme lahodnou omeletu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 2 vejce
- 30 g másla
- 150 g jarních bylinek: kopřivy, libečku, pažitky, pampelišky, petrželky, špenátu, hlávkového salátu
- 15 g soli
- 0,5 g mletého pepře
Směs jarních bylinek dobře opereme, necháme okapat a posekáme na hrubší kousky. Ty dáme na polovinu rozpuštěného másla a krátce je osmahneme. Na zbývajícím másle zhotovíme vaječnou omeletu, necháme ji částečně ztuhnout a přidáme připravené bylinky, které osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Omeletu přeložíme a necháme dojít barvu.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.