Blíží se nejkrásnější svátky jara, které jsou spojeny také se setkáváním se s lidmi nám blízkými. A k tomu je vždy třeba připravit nějaké to pohoštění. Ideální jsou v tomto případě různé druhy chlebíčků, ke kterým krom hojné oblohy patří jako základ také nějaká ta pomazánka či salát. A my si dnes ukážeme, jak si jednoduše udělat bramborovou pomazánku.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 30 dkg vařených brambor
- 5-8 dkg másla
- 2 kyselé okurky
- 1 střední cibule
- 1 vejce natvrdo
- hořčice
- citronová šťáva
- (dle chuti popřípadě kyselé okurky, salám apod.).
Brambory za horka ustrouháme, utřeme s máslem, přidáme ostatní přísady drobně nakrájené a ochutíme. Je-li směs hustá, přidáme smetanu nebo mléko.
Necháme řádně vychladit a rozležet. Poté mažeme na plátky chleba, veky či pečiva. Ozdobíme dle libosti.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.