Dnes vám přinášíme jeden z receptů na tolik oblíbené vepřové kotlety. Jedná se recept velmi jednoduchý, kdy u přípravy tohoto typu masa nás čeká jediná zrádnost, a sice dané kotlety nevysušit. Jak tedy na to, aby se nám toto nestalo, ale naopak byla kotleta krásně šťavnatá? Kotletu si rozdělíme na plátky zhruba o tloušťce prstu. Plátky masa z obou stran důkladně osolte a opepřete. Do hrnce nalejte olej a kotletky na něm lehce opečte – většinou platí pravidlo 5 minut z jedné strany a 3 minuty z druhé. My si dnes postup ještě zjednodušíme, protože kotlety budeme marinovat, kdy marináda sama o sobě zaručí jistou šťavnatost.
Přejeme dobrou chuť!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 kotlety
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Na marinádu:
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 100 ml bílého vína
- špetka mletého černého pepře
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
Kotlety naklepejte a okraje nařízněte.
Připravte si marinádu z jemně sekané cibule, vína, oleje, hořčice, pepře, soli a papriky. Kotlety nechejte v marinádě uležet alespoň hodinu.
Marinované kotlety obalte v mouce a usmažte na rozpáleném oleji po obou stranách.
Podávejte s vařenými brambory nebo hranolkami.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.