Také máte rádi rychlé recepty, které vás vyjdou na pár korun? Tak právě takový dnes přinášíme. Jemné a chutné zeleninové placičky ze strouhaného celeru a vloček. Aromaticky výrazná vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer jako takový obecně nemají rády.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- středně velký celer
- sůl
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 vejce
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek vody
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Vločky uvaříme v osolené vodě na hustou kaši.
Hrubě nastrouhaný celer podlijeme a dusíme až do vysmahnutí šťávy.
Vychladlé vločky smícháme s celerem, přidáme žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme. Je-li hmota řídká, přisypeme strouhanku. Tvoříme malé placičky, které obalíme v rozšlehaných bílcích, strouhance a na oleji usmažíme.
Přebytečný tuk odsajeme papírovými ubrousky.
(zdroj: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.