Bez polévek by byl kuchařský svět chudý. Receptů na ně není nikdy dost, jelikož polévky jsou základ stravování, což tvrdily už naše (pra)babičky. Zahřejí, dodají živiny i potřebné tekutiny, a hlavně rychle zasytí. Leckdy je hustota polévky taková, že zcela nahradí i hlavní jídlo. A my si právě dnes si jednu takovou připravíme.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 250 g předního hovězího masa
- 1 střední cibule
- 100 g bílých fazolí
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
Fazole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 3 lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájené maso, sůl, pepř.
Maso ze všech stran ve šťávě srazíme a šťávu při mírném podlévání několikrát vydusíme, až se tuk od ní odděluje. Potom zalejeme potřebným množstvím vody (asi 1 1/4l) a přidáme oprané fazole. Společně provaříme.
Polévka se nezahušťuje, můžeme si ji připravit i den předem.
(zdroj: redakce, napsala Andrea Pastirčáková)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.