Tento recept mě už kdysi dávno zaujal svou geniální jednoduchostí. Uvařit jen ze dvou surovin, no není to skvělé? Stíny pochybnosti (jako fakt se to bude dát jíst?) zde ale byly. Ujistím vás, nebojte se a jděte s chutí do toho. Nejen, že se to jíst dá, ale je to i výborné.
Potřebujete :
- 1 kuře
- 1 kg sůl
(fotografie: Pixabay)
Ano, jen s tímto počtem surovin si vystačíme. Doba přípravy je zhruba 90 minut.
1. Kuře důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Předehřejeme troubu na 210 °C.
2. Do suchého pekáčku vysypeme sůl a rovnoměrně ji rozprostřeme po celé jeho ploše.
3. Omyté kuře položíme na sůl a shora jej lehce osolíme.
4. Kuře vložíme do trouby, nepodléváme, nepřikrýváme ani neotáčíme a pečeme asi 1,5 hodiny dozlatova.
5. Po upečení kuře vyjmeme, spodní část kůže odstraníme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborová kaše. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
(zdroj: redakce, napsala Andrea Pastirčáková)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.