Až kam paměť sahá (a to nejen ta naše), tak se to opakuje každý rok. V zimním období, ať se nám to líbí či nikoliv, se vždy setkáme s nárustem virových onemocnění. A rozhodně nemáme na mysli jen poslední dva roky tolik diskutovaný a ve všech pádech skloňovaný covid. Nastává totiž období, kdy různorodé chřipkové viry na nás působí ze všech stran, a těžce zkoušená imunita tak trošku dostává na frak. Už ale naše babičky věděly, že všelékem na tyto neduhy je zelí. A tak si dnes společně připravíme rychlý zelný salát, nejen že si pochutnáme, ale našemu organismu navíc pomůžeme.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- balíček kysaného zelí
- 3 mrkve
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce majonézy
- 1-2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce hořčice
- 1/2 lžíčky worchestrové omáčky
- sůl
- cukr
- ocet
- mletý pepř
Kysané zelí vyndáme se sáčku, scedíme, jemně nasekáme, přidáme očištěnou nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli.
Majonézu rozmícháme s jogurtem, hořčicí, worchestrovou omáčkou, zalijeme připravenou zeleninu a vše jemně promícháme.
Dochutíme solí, cukrem, octem a mletým pepřem.
Necháme v chladu uležet.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.