A je to tady, máme zde poslední den v roce. A mnozí z nás přemýšlí, co dobrého si na letošní nejdelší noc připravit? A my vám přinášíme ideální retro tip! Chlebíčky, jednohubky, obložené talíře, to vše je klasika, která patří k dnešnímu večeru. A doladit toto vše může majonézový přeliv, který má šmrnc. Většina z nás jej zná z obchodů, kde se dá koupit, proč si ale takové pohoštění neudělat doma a nedozdobit dle vlastní chuti a fantazie a za podstatně menší peníze. Samotný přeliv je pak také ideální na tolik oblíbené vaječné chlebíčky...ale dost řečí, pojďme si zkusit tento recept, který koluje mezi hospodyňkama, a který jistě potěší.
(fotografie: Andrea Pastirčáková)
Potřebujeme
- natvrdo uvařená vejce (dle počtu osob)
- vlašský salát (případně pařížský)
- salám dle chuti
- majonézový přeliv
- kyselá okurka
- cherry rajčata
Vezmeme si vhodné misky (či šálky, poháry a podobně), na dno dáme porci vlašského salátu, na salát pak rozpůlené natvrdo uvařené vejce. To celé přelijeme majonézovým přelivem. Dozdobíme pak salámem ozdobně stáčeným do kornoutků a kouskem kyselé okurky a rozpůlenými cherry rajčátky.
Pokud se nám chce ještě více si pohrát a máme také dostatek času, celou naaranžovanou směs pak v pohárku nakonec mírně zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.
Podáváme chlazené s pečivem.
Majonézový přeliv
- majonézu jemně zředíme mlékem (hustotu si určíme dle chuti, směs ale nesmí být příliš řídká, poměr je zhruba na 100 g majonézy 0,2 dl mléka), řádně prošleháme, osolíme, opepříme, můžeme přidat i trošku cukru a citrónové šťávy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.