Asi většina lidí má v oblibě jednoduché a rychlé recepty. Nedá se na nich nic zkazit, vždy potěší oko i chuť strávníka a kuchařinka se po nepatrné "námaze" může těšit z pochvalného pomlaskávání. A je jedno, zda je to v době nynější a nebo dávno minulé, jelikož stejné to tak bylo i kdysi. A tak se dnes opět trošku ponoříme do historie receptů, kdy zabrousíme k dobrotám našich (pra)babiček. Inspirací nám bude slavná a pro mnohé dosud nepřekonatelná Kuchařka naší vesnice, ze které vybíráme recept na masový trhanec. Jak už je z výše psaného patrné, jedná se o minutku a rozpis je pro 1 osobu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 100-150 g mletého masa
- 1 vejce
- 20 g tuku
- 2 lžíce sodovky nebo vody
- 4 rovné lžíce mouky
- malá cibule
- sůl
- pepř
- petrželka
Z vejce, vody a mouky umícháme těstíčko jako na kapání.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a za stálého obrácení na ní opečeme mleté maso. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
Pak je zalijeme těstíčkem, a když začíná tuhnout, lopatkou je roztrháme, obrátíme a dopečeme.
Trhanec můžeme ještě posypat sýrem a podávat k němu kečup, vařené brambory a zeleninový salát.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.