Kuchyň je ideální místo pro zapojení fantazie, aneb pojďme dnes klasickou bábovku proměnit v neobyčejnou dýni....aneb sezóna dýní je v plném proudu a halloweenská oslava za dveřmi.
fotografie: se svolením Pecenijeradost.cz
Čas přípravy: 75 minut; čas pečení: 120 minut
Ingredience:
- 2 x 300 g Hery máslová příchuť
- 2 x 300 g cukru
- 2 x 1 balení vanilkového aroma
- 2 x 6 vajíček
- 2 x 400 g polohrubé mouky
- 2 x 50 g mletých lískových oříšků
- 2 x 30 g kakaa
- 2 x 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 2 x 1 špetku soli
- 2 x 150 ml mléka
- 200 g marcipanové hmoty + zelené potravinářské barvivo
- oranžové potravinářské barvivo
- 2-3 L pomerančového džusu
- 200 g moučkového cukru
- kuchyňské papírové utěrky
Nejlepší je péct bábovky postupně. Pro začátek si předehřejte troubu na 180 C (160 C horkovzdušnou). Následně nádobu vymažte Herou a vysypte moukou. Heru, cukr a vanilkový lusk vyšlehejte ručním mixérem a postupně přidávejte vejce.
Do těsta přidejte mouku, mleté lískové oříšky, kakao, prášek do pečiva a špetku soli ve dvou dávkách, postupně do těsta přilévejte i mléko. Těsto poté nalijte do připravené formy na bábovku a vložte do spodní části předehřáté trouby na cca 60 minut. Zda je bábovka hotová zkontrolujte pomocí dřevěné špejle, kterou zapíchnete do bábovky. Následně ji nechte vychladnout, dokud se neuvolní z formy, a poté ji dáme vychladnout do lednice.
Mezitím si obarvěte marcipán, který vytvarujete do silných listů a stonků, na zeleno.
Oběma bábovkám zarovnejte konce, tak, aby na sebe pasovaly. Poté z nich vytvořte dýni.
Vzniklý otvor vyplňte kuchyňskou papírovou utěrkou tak, aby marcipánový stonek držel co nejlépe.
K výrobě oranžové polevy rozmíchejte pomerančový džus s oranžovým potravinářským barvivem a moučkovým cukrem do krémové konzistence. Následně jím přelijte dýňovou bábovku. Zaschlá poleva připevní stonek k bábovce a budete moci vytáhnout papírovou utěrku.
zdroj: pecenijeradost.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.