Dokonalá harmonie chutí v jednom kousnutí, i tak by se dal popsat zážitek při pojídání tohoto sladko-slaného koláče. Sladkost mu dodávají šťavnaté hrušky, slanost pak naopak sýr. Dvě naprosto odlišné chuti, které se spojí v luxusní zážitek. Jednodušší už to být ani nemůže!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g lístkového těsta
- 80 g sýra Niva (případně kozí sýr tvrdý)
- 1 malý Hermelín
- 3 hrušky
- máslo
- 4 lžičky konopných semínek
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
- hladká mouka
Lístkové těsto vyválejte na pomoučeném vále do tvaru zapékací misky. Vyváleným těstem vyložte máslem vymazanou zapékací mísu, těsto vidličkou propíchejte a nasypte na něj fazole nebo čočku. Těsto dejte na 10 minut při 150 stupních Celsia propéct do trouby - fazole nebo čočka zajistí, aby těsto v míse udrželo tvar.
Mezitím oloupejte hrušky, nakrájejte je na podlouhlé dílky a opečte je 15 minut na troše másla.
Fazole či čočku z propečeného těsta odstraňte, na těsto rozhoďte opečené hrušky, posypte mletou paprikou, osolte, opepřete, posypte strouhanou Nivou a Hermelínem a nahoru rozhoďte konopná semínka. Zapékajte při 180 stupních Celsia 25 minut.
Podávejte vlažné.
Vaše názory
1
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.