Podzimní a zimní měsíce jsou časem lovů a honů. Právě nyní máte nejlepší možnost pochutnat si na zvěřině. Vyzkoušejte tedy recept na kančí kýtu s brusinkovou omáčkou.
- 1 kg kančí kýty
- 150 g tuku
- 150 g kořenové zeleniny
- 100 g cibule
- 150 g rybízového džemu
- 150 g brusinkového kompotu
- 100 g pomeranče
- 50 g křenu
- 100 g hladké mouky
- 30 g hořčice
- 10 g muškátového oříšku
- 2 dl červeného vína
- 1 citron
- divoké koření
- sůl
Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V polovině tuku dorůžova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu, zalijeme vlažnou vodou, přidáme na kolečka krájený citron, vložíme připravenou kýtu a dusíme pod pokličkou doměkka. Při dušení kýtu občas přeléváme vlastní š?ávou. Dušenou kýtu vyjmeme, š?ávu zahustíme světlou jíškou, přidáme brusinky, rybízový džem, na plátky nakrájený pomeranč, strouhaný křen, hořčici, muškátový oříšek, dobře rozmícháme, rozředíme horkou vodou nebo vývarem a osolíme. Omáčku ještě zvolna povaříme. Do hotové přecezené omáčky přidáme červené víno a necháme ještě přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Redakce Babinet
Zdroj foto: Pixabay
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.