Z levandule se jako koření používají listy, nebo snítky s květy a to při přípravě francouzské, italské a španělské kuchyně. Vždy v malém množství spolu s rozmarýnem. Toto koření je ale úžasné i pro sladká jídla. Upečte si sušenky, které voní i chutnají po levanduli.
fotografie: Unsplash
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- lžička levandulového oleje
- lžička sušené levandule (květy)
- 1 žloutek
Poleva:
- 150 g moučkový cukr přesátý
kousek přecezeného bílku
Šťáva z borůvek nebo barvivo odpovídajícího odstínu
Těsto: Smícháme všechny sypké ingredience, do nich přidáme máslo, olej a žloutek. Vyhněteme pěkné hladké těsto. Válíme několik milimetrů silný plát, vykrajujeme srdíčka a ta pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 5 minut.
Po upečení necháme zchladnout a zdobíme polevou. Cukr smícháme s bílkem a šťávou z borůvek (případně s barvivem). Vypracujeme řidší polevu a s ní pak poléváme nebo v ní namáčíme jednotlivé sušenky.
zdroj: redakce, babiccinavolba.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.