Dalo by se říci, že tím, čím je tiramisu pro Italy, je cheesecake pro Američany. Není divu, že se postupně cheesecake, díky své lahodné chuti, dostal i do povědomí Evropanů.
fotografie: Unsplash
KORPUS:
- 100 g změklého másla
- 50 g cukru moučka
- 150 g hladké mouky
- 50 g mletých mandlí
- 1 vejce
NÁPLŇ:
- 500g Gervais Natur
- 5 žloutků
- 200g moučkového cukru
- 150g zakysané smetany
Lžíci hladké mouky, mandle, máslo a vejce rozmícháme. Hmota musí být hladká bez kousků másla. Poté přidáme cukr moučku, krátce propracujeme a těsto uložíme do lednice. Mezitím si připravíme náplň. Promícháme Gervais Natur se žloutky, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou. Z ledničky vyndáme vychlazené těsto, vyválíme ho a vyložíme jím dortovou formu. Těsto propícháme vidličkou a v troubě rozpálené na 180 şC upečeme do světle zlatova. Poté naneseme náplň na upečený korpus, dáme zpět do trouby, stáhneme teplotu na 160 şC a pečeme cca 20 - 30 minut. Vychladíme. Ozdobíme podle vlastní fantazie.
připravil šéfkuchař Dalibor Navrátil
zdroj: redakce Babinet
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.