Jeden pekáč, kde se dělá vše a minimum času i práce s přípravou. Přesně takové recepty jsou ideální pro uspěchané večery, kdy znaveni dorazíme domů z práce. A přesně tímto způsobem si dnes připravíme lehce dostupné brambory, které budou chutnat úplně všem! Protože ze dvou chutí si už vybere každý.
(obě fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 8 velikých brambor
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce soli
- 4 střední rajčata
- 1 malá cibule
- 1/2 svazku čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
- 75 g tvarohu s bylinkami
- 1 žloutek
- 3 naťové cibulky
- 50 g tence krájené anglické slaniny
- 125 sýra gouda
Brambory omyjeme, osušíme a přepůlíme.
Pečící plech potřeme olejem a posypeme solí. Brambory poskládáme na plech řezem dolů a pečeme je v dobře předehřáté troubě asi 20-25 minut.
Mezitím opláchneme rajčata. Očistíme je, rozčtvrtíme a odstraníme zrníčka. Dužinu pokrájíme na kositčky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
Opereme čerstvý tymián a ze snítek stáhneme lístky. Smícháme rajčata, cibuli, tymián, tvaroh a žloutek.
Očistíme a omyjeme naťové cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Plátky slaniny přepůlíme, sýr nakrájíme na slabé plátky.
Na polovinu pečených brambor dáme tvarohový krém, druhou polovinu obložíme naťovými cibulkami, sýrem a slaninou. Pak všechny brambory při stejné teplotě ještě asi 10 minut zapečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.